Американецът Майк Брайън изравни рекорда на легендата Джон Нюкъмб за най-много спечелени титли на двойки на турнирите от Големия шлем (18), след като триумфира на Откритото първенство на САЩ заедно с партньора си Джак Сок.

Двамата американци се наложиха над Лукаш Кубот от Полша и Марсело Мело от Бразилия с 6:3, 6:1 в решаващия мач за титлата на ""Артър Аш Стейдиъм"", за да спечелят втората си поредна титла от Шлема, след като сториха това и на Уимбълдън.

С успеха Майк Брайън се превърна и в най-възрастния победител на двойки в турнири от Големия шлем със своите 40 години и четири месеца.

"Тази победа не е само моя. Много хора работят зад кулисите, за да накарат това 40-годишно тяло да е успешно на корта. Това бяха магически две седмици. Сега смятам да се отпусна и да се насладя на успеха", коментира Майк след победата.

За Сок това бе четвърта титла от Големия шлем, като той е триумфирал на Уимбълдън и с Васек Поспишил през 2014-та година, както и на смесени двойки в Ню Йорк, заедно с Мелани Оден преди седем години. /БГНЕС