Германската тенис-икона Борис Бекер няма да бъде в Ню Йорк за началото на мачовете от Откритото първенство на САЩ по тенис днес, обяви адвокатът му пред ДПА. Шампионът от 1989-а година от турнира има проблем с визата и това е причината да се забави пътуването му.

Телевизията Sportdeutschland.TV изненадващо се сдоби с правата за излъчване на турнира на германска територия в периода 2023-а до 2027-а година, а преди три седмици обявиха и Борис Бекер за свой експерт. Тогава той обяви, че ще присъства лично на мачовете в Ню Йорк и името му е изчистено.

"Клиентът ми кандидатства за необходимата виза за САЩ навреме и се надява тя да бъде предоставена своевременно", каза адвокатът на Бекер Кристиан-Оливер Мозер.

Вече 55-годишният Бекер имаше доста проблеми с финансовите институции, обяви и личен фалит. Миналата година излежа и осем месеца затвор поради укриване на активи по делото за личния фалит.

Сега последната информация е, че той ще започне да коментира мачовете от студиото в Германия, а в момента на получаването на визата ще пътува за Ню Йорк. Адвокатът му обяви още веднъж, че става дума за техническа причина, а не за проблем от юридическо или административно естество. /БТА