Ана Иванович остави сериозна следа в историята на женския тенис. Сръбкинята не само достигна до номер 1 в света, но може да се похвали и с титла от „Големия шлем“. Вече на 32, Ана се наслаждава на живота след тениса, но в едно откровено интервю тя се върна към най-силните години в кариерата си.

Безспорно 2008 година бе изключително успешна за сръбската тенисистка. Тогава, тя достигна до финала на откритото първенство на Австралия, където загуби мача за трофея от Мария Шарапова. Няколко месеца по-късно обаче 32-годишната  бивша номер 1 триумфира на Ролан Гарос, след победа срещу Динара Сафина.

„2008 определено бе може би най-добрата година в моята кариера. И до днес си спомням за тези страхотни времена. Тогава направих феноменален сезон, а титлата на Ролан Гарос, никога няма да забравя този момент. Първоначално ти е трудно да повярваш какво си постигнал, но чувството е неописуемо. Още тогава разбрах, че всичко си струва, всяка една жертва и многото лишения. Трудиш се, тренираш и работиш точно за такива незабравими мигове“, каза Иванович.