Тенис сезонът се приближава към своята заключителна фаза. Съвсем скоро ще останат да бъдат изиграни само младежкият мастърс в Милано и финалите на  ATP, и само най-заслужилите през годината ще продължат да са на фокус и ще грабнат вниманието на феновете по целия свят. Разбира се, не бива да забравяме и финалите за Купа Дейвис, които ще се проведат малко след заключителната надпревара в Торино. 
 
Бившият световен номер 1 Анди Мъри реши да обяви програмата си до края на годината.  Шотландецът играе все повече тенис напоследък и няма никакво намерение да спира с турнирите. Мъри ще вземе участие и в двете оставащи събития, преди да сложи край на своята кампания. Ще видим 3-кратния шампион от турнирите на „големия шлем“ на мастърса в Париж, където той получи уайлд кард, а за финал британецът ще бъде и в шведската столица Стокхолм. 
 
„Ще играя в Париж и Стокхолм, след което ще сложа край на сезона си. Тежко е да играеш седмица след седмица, но аз го правя, за да намеря своя ритъм и да играя колкото се може повече мачове. Ще дам всичко от себе си и в двата оставащи турнира, а после ще си почина. Едва ли ще участвам във финалите на Купа Дейвис, защото ми се иска да прекарам повече време със семейството си. 
 
Следващият сезон изобщо не е далеч и бих желал да се възстановя напълно. Разбира се, съществува малка вероятност да променя решението си и да реша да участвам на Купа Дейвис. Ще си почина в компанията на най-близките си хора, след което ще стартирам подготовка за 2022 година“, каза Мъри.