Анди Мъри спечели първата си победа над тенисист от топ 10 от 14 месеца насам, след като надви поляка Хуберт Хуркач с 6:4, 6:7(6), 6:3 в първия кръг на турнира за мъже във Виена.
 
Британецът спечели в рамките на два часа и 41 минути, а за последно 34-годишният Мъри  победи тенисист от топ 10 през август 2020. Тогава той се наложи срещу Александър Зверев (Германия).
 
Мъри надви Хуркач от трети опит след двете загуби в Синсинати и Метц по-рано през годината.
 
"Изиграх добър мач, но той можеше да бъде спечелен и от Хуберт. Разочаровах се много, когато загубих първия гейм на собствен сервис в третия сет, но успях моментално да върна пробива. От този момент насетне показах тенис, с който си заслужих победата. Предвид обстоятелствата, това бе добър мач за мен", каза Мъри, който претърпя операции през 2018 и 2019 и в момента е на 156-о място в ранглистата на АТП.
 
В следващия кръг Мъри ще срещне 18-годишния испанец Карлос Алкарас, който отстрани Даниел Еванс. Само преди две седмици двамата се срещнаха на турнира в Индиан Уелс, Калифорния, а победата бе за британеца след 5:7, 6:3, 6:2 в тричасова битка на корта.