Всички с нетърпение очакват завръщането на тениса. След по-малко от месец, ако всичко е наред би трябвало да стартира надпреварата във Вашингтон от категория ATP 500. 

Gulliver/Getty Images
14 снимки

Бившият световен номер 5 и двукратен финалист от турнирите на Големия шлем Кевин Андерсън обяви, че очаква с вълнение подновяването на сезона. 34-годишният представител на Южна Африка достигна до финалите на US Open 2017 и Уимбълдън 2018, но Кевин си поставя още по-амбициозни цели за бъдещето. 

"Развълнуван съм, че скоро ще играем отново, когато си бил в изолация толкова време, и просто чакаш новини е напълно нормално това да се отрази зле на повечето тенисисти. За щастие, семейството ми е до мен и заедно преминаваме през всичко. Пандемията ми помогна да осъзная много неща, а и успях да прекарам повече време с близките си. Намерението ми е да се завърна по-силен и готов за нови успехи. Желанието ми е да печеля титли, дори нещо повече, вече два пъти играх финали на голям шлем, искам най-после да вдигна трофея. Аз съм амбициозен човек и се целя високо, искам да си дам възможност да играя в големи и запомнящи се мачове. Титла от шлема не е единственото, което искам, ще се боря за титли и от Мастърс сериите", коментира той. 

"За съжаление, контузиите доста ми пречиха в последните години, но сега се чувствам добре и съм напълно възстановен. Смятам, че за да стигнеш до номер 5 в света се изисква много, аз успях да го направя, защото промених мисленето си. Повярвах в себе си и станах по-устойчив психически, просто си дадох шанс и оставих нещата да ми се случват. Важно е да излезеш от зоната си на комфорт и да предизвикваш себе си, определено преди аз не вярвах достатъчно във възможностите си, и това беше грешка. Завръщам се с високи амбиции и цели и се надявам, че най-доброто тепърва предстои“, добави той.