Швейцарката Белинда Бенчич се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис след победа със 7:6(12), 6:3 над полякинята Ига Швьонтек.

Двубоят на "Луис Армстронг Стейдиъм" в Ню Йорк бе изключтелно равностоен, като особено впечатляващ бе тайбрекът на първия сет, който продължи 23 минути, преди Бенчич да го спечели с 14:12 точки. Срещата завърши за общо 2 часа и 10 минути, като час и 26 минути продължи първият сет.

В него Бенчич водеше с 5:4 гейма и сервираше за спечелването му, когато позволи на Швьонтек да изравни. Полякинята дори стигна до сетбол при 6:5 гейма в своя полза, но олимпийската шампионка Бенчич го отрази, за да прати откриващата част в тайбрек.

В него Швьонтек поведе с 5:2 точки с два минипробива, но допусна Бенчич да реализира четири поредни и да стигне до сетбол. Последва серия от гршки и на едната, и на другата тенисистка, като Швьонтек пропусна още три сетбола, преди Бенчич да затвори сета от петата си възможност.

Швейцарката нанесе решителния си удар в четвъртия гейм на втория сет, когато пробив и даде преднина от 3:1. До края Швьонтек положи страхотни усилия да промени нещо, но набралата инерция Бенчич нямаше как да бъде спряна.

За място на полуфиналите Бенчич ще играе с победителката от мача между американката Шелби Роджърс и британката Емма Ръдукану.