Бившата номер 1 в светoвната ранглиста Анжелик Кербер планира да се завърне в тениса най-късно на Откритото първенство на САЩ догодина, след като роди първото си дете.

Трикратната шампионка в турнирите от Големия шлем не е играла от лятото заради бремеността си. Бебето се очаква през март и 34-годишната германка каза пред списание „Шпорт Билд“, че планира завръщане, но без да бърза да се появи на корта.

„Вярвам, че ще се завърна към края на следващата година. По-скоро в Ню Йорк, отколкото на „Уимбълдън“. Но ако за „Уимбълдън“ се получи, с радост бих го приела“, каза Кербер.

„Ще отделя време, защото когато се върна, искам да го направя както трябва. Ще играя от самото начало и няма да участвам в турнири само с тренировъчна цел“, добави германката.

„Уимбълдън“, където тя спечели титлата през 2018-а година, започва на 3 юли, а Откритото първенство на САЩ, където тя вдигна трофея през 2016-а година, почти два месеца по-късно - на 28 август. Сребърната медалистка от Игрите в Рио де Жанейро 2016 е казвала в миналото, че иска да играе на Олимпиата в Париж 2024.

Германката заяви, че ще взима детето си със себе си, когато започне да пътува отново на тенис турнири, и добави:

„Няма да оставя детето вкъщи. Определено ще има бавачка“.

Кербер каза, че се справя добре по време на бременността си, поддържа форма с плуване, колоездене и други спортове и е започнала йога. Тя също играе тенис, но само с децата в своята академия.

„Не искам да се откажа напълно от тренировките. Сега имам повече време и мога да се наслаждавам на всичко, да подходя по-спокойно“, каза тя.