Андреа Петкович се класира за полуфиналите на Откритото  първенство на Франция по тенис. При силен вятър представителката на Германия победи в два сета с 6:2, 6:2 десетата поставена  Сара Ерани, финалистка в Париж от 2012 година.

Номер 28 в схемата Петкович се класира за първи път на  полуфинал в турнир от Големия шлем, като до момента беше губила  на три пъти на четвъртфиналите.

Германката на няколко пъти имаше проблеми при собствен начален удар, но беше повече от  убедителна при сервис на Ерани и спечели за 64 минути. През миналата година Петкович лекува контузия в коляното и  падна до номер 177 в световната ранглиста.

В предпоследната фаза на турнира във френската столица германката ще се изправи срещу най-високопоставената тенисистка, останала в схемата Симона Халеп.

Поставената под номер 4 румънка надигра лесно с 6:2, 6:2 шампионката от 2009 година Светлана Кузнецова. Халеп спечели последните четири гейма на първия сет и взе  аванс след 6:2 в своя полза.

Във втората част румънската  тенисистка също беше убедителна и отново победи с 6:2 за общо 79 минути на корта. Симона Халеп също ще играе за първи път в кариерата си на  полуфиналите в турнир от Големия шлем.

Двубоите от днешния ден на "Ролан Гарос" започнаха с  тричасово закъснение заради падналия пороен дъжд над Париж.