Миналогодишният победител на Уимбълдън Анди Мъри призна превъзходството на Григор Димитров в четвъртфиналния сблъсък помежду им в Лондон. Нашето момче направо отвя шотландеца за два часа и добрият му приятел отчете този факт. 

"Григор беше по-добрият тенисист от началото до края на мача. Игра много солидно, направи твърде малко грешки и пласира всичките си удари по перфектен начин. Аз, от своя страна, започнах двубоя слабо."

"Мисля, че точно това му даде увереност. Не се чувствах зле на тренировката преди мача, но незнайно защо влязох разконцентрирано в срещата. Тогава трябваше да свърша по-добре работата си."

"Във втория сет имах своите шансове за обрат, но не успях да се възползвам от тях. Много съм разочарован от играта си днес и съжалявам, че се разделям с турнира по този начин. Но си мисля, че все пак направих силен Уимбълдън", сподели Мъри след мача. 

Шотландецът стана поредният тенисист от т.нар. "Голяма четворка", който се изказа ласкаво за настъпващите млади таланти, сред които са освен Григор, още Кей Нишикори, Милош Раонич и т.н.

"Младите таланти натрупаха опит, а и вече имат все по-голяма увереност в представянето си. Това прави нещата все по-трудни за нас с всеки изминал турнир", сподели Анди Мъри след мача.