Намиращият се в тежък момент Анди Мъри обеща, че ще направи всичко възможно, за да се върне пред австралийската публика.

Мъри отпадна в първия кръг на Откритото първенство на Австралия след поражение с 2:3 сега от Роберто Баутиста Агут, а след края на мача направи емоционално изявление.

Все още не е ясно дали това ще е последният мач на Мъри в професионалната му кариера. Самият британец сподели преди дни на пресконференция, че ще се опита да остане на корта до Уимбълдън.

Но след петсетовата драма с Баутиста Агут, Анди Мъри заяви, че ще направи всичко възможно да играе поне още веднъж в Мелбърн.

„Невероятно е… Аз ще съм добре”, започна Мъри интервюто си. „Благодаря ви много на всички, че дойдохте. Винаги съм обичал да играя тук. Просто невероятно място, а ако това е последният ми мач, то ще е изключителен начин да приключа”, добави Анди Мъри.

„Дадох всичко, което можах, но не беше достатъчно днес. Поздравления за Роберто и екипа му. Няма какво друго да кажа, освен благодаря на всички, на семейството и приятелите ми, и на всички, помогнали ми в кариерата. Кой знае може би ще се видим отново. Ще направя всичко възможност да дойда отново тук, но ако ще трябва друга голяма операция, няма гаранция, че ще мога да го направя”, коментира още Мъри.

Мъри бе близо до героичен обрат, но отстъпи пред Баутиста Агут