Разочарованият от елиминирането си във втория кръг на „Уимбълдън“ Анди Мъри (Великобритания) заяви, че е решен да се издигне отново в световната ранглиста, за да си даде по-голям шанс в бъдещи турнири от Големия шлем, след като записа най-ранното си отпадане в Лондон.

35-годишният двукратен шампион от „Уимбълдън“, бивш номер 1 в света, който в момента е 51-и след серия от операции, се провали след поражение в четири сета от американеца Джон Иснър, 20-и поставен в схемата.

„Можех да се справя по-добре тук. Една от причините, заради които подобряването на класирането в световната ранглиста и получаване на място сред поставените е важно,  е, че така избягвате да играете с топ играчи в началото на турнирите“, каза Мъри.

„Това бе един от онези мачове, които, ако бях успял, кой знае какво щеше да се случи. Отпадането е разочароващо по много причини. Изключително трудно е с проблемите, които имах с тялото си през последните няколко години, да правя дългосрочни прогнози за това как ще бъда дори след няколко седмици, какво остава за след една година. Ако физически съм добре, да, ще продължа да играя. Но не е лесно да поддържам тялото си в оптимално състояние, за да се състезавам на най-високо ниво“, каза още  британецът.