Тенис легендата Андре Агаси смята, че австралиецът Ник Кириос им нужда от треньор, с чиято помощ да отключи своя безспорен потенциал. Според американеца шампионът от Бризбейн за 2018-а не би имал трудности в това отношение.

22-годишният играч демонстрира далеч повече зрялост на корта в сравнение с минали години, когато бе известен повече с гневните си изблици. Победата му над Димитров в полуфиналите в Бризбейн по-рано бе живото доказателство, но според Агаси – който в момента работи като наставник на Новак Джокович – Кириос не би стигнал много по-далеч без чужда помощ.

Кириос отказа двойките, готви се за Гришо

„В живота аз съм човек, който вярва. Това, което научих, е, че да овладееш нещо за 10 минути, което иначе би ти отнело 10 години, ако го правиш сам, е много ефективен начин да извлечеш максимума от краткия прозорец в спорта”, коментира Агаси.

„Да вървиш сам и да не си осигуряваш достъп до неща, които са вече изпитани и научени, си е непредизвикана грешка. Да нямаш треньор обаче е по-добре от това да имаш грешния треньор.”

„Бих могъл да си представя, че има много хора, за които би било гордост да го тренират, като се има предвид таланта му. Ако бях на неговото място, щях да седна в една стаичка някъде и да помисля много дълбоко върху това кой би могъл да вкара нещо в играта ми, което по принцип ми липсва.”

„Винаги избирам хората до себе си на база моите слабости. Така се прави в бизнеса, така се прави и в живота. Бих препоръчал на всеки да прави същото и на тенис корта”, заключи Агаси.