Цветан Цветков спечели категория 250 на Шестия вечерен турнир „Лото“ след тричасов трилър, разиграл се на централния корт на Българския национален тенис център. 

След жестока битка той се наложи с 2:1 сета (7:6, 6:7, 10:8) над Божидар Николов и даде заявка за победи и при напредналите. Арбитър на срещата беше международният съдия Елена Андонова, а в Борисовата градина дойдоха десетки фенове, за да подкрепят любимците си.

Това беше второто участие на Цветан във вечерните турнири „Лото“, като първото беше само седмица по-рано – при начинаещите, където загуби още първата си среща. Затова титлата му изненада публиката, но дойде напълно заслужено. 

Цветан показа отлична физическа форма и дори след два часа разигравания нямаше признаци на умора. Съперникът му пък за сметка на това получи няколко схващания в края на мача и това допринесе за загубата му.

Финалът започна с много обрати, като в първия сет Цветан поведе с 4:2, след което Божидар изравни и стигна до тайбрек. Двамата избраха отбранителната игра, с продължителни разигравания. 

Цветан разчиташе основно на форхенда си, а Божидар – на бекхенда. В тайбрека Цветан беше по-концентриран и с по-малко грешки успя да го запише в своя полза – 7:6.

Във втория сет Цветан отново се откъсна с 4:2, а Божидар изравни. При 4:5 Цветан имаше мачбол, но не успя да затвори срещата и отново се стигна до тайбрек. И тук Цветан поведе с 5:1, но допусна няколко грешки и го загуби с 6:7.

Шампионският тайбрек започна с размяна на точки, след което Цветан поведе с 9:5. И когато изглеждаше, че срещата ще приключи, Божидар стигна до 8:9. В следващото разиграване обаче сбърка при опита си за къса топка и Цветан спечели сета с 10:8.

"Доволен съм от победата и поздравявам Интерактив тенис за отличната организация", – каза новият шампион при средно напредналите. – Миналата седмица, в първия ми турнир от лигата, не бях загрял и не бях играл от една година. Но сега се чувствах по-добре и си върнах формата. Бях по-концентриран и правех по-малко грешки. Издържах на напрежението. Спечелих мачовете си с много тичане, като връщах всякакви топки. Голямото ми предимство беше добрата игра в защита. Най-труден ми беше финалът, но победата е сладка и ще продължа да играя.

Надпреварите в Интерактив тенис продължават с Шестия вечерен турнир „Лото“, категория ИТЛ 500, който се провежда на кортовете на Българския национален тенис център. Отворено е и записването за Седмия вечерен турнир „Лото“, като начинаещите могат да заявят участие до петък, а срещите започват в понеделник. 

Повече подробности за турнирите на Интерактив тенис можете да намерите на сайта на лигата interactive-tennis.com.