Националите на България до 16 години бяха представени официално пред зрителите на турнира DIEMA XTRA Sofia Open. Родните таланти направиха открита тренировка на централния корт на "Арена Армеец" преди срещата между Стан Вавринка и Мирза Башич.

От събота националите започват подготовка за участие на финалите на Европейското зимно отборно първенство. Българите се класираха сред осемте най-добри отбора на континента. Финалите ще се проведат от 16-и до 18-и февруари.

България ще бъде представена от Антъни Генов ТК Авеню, гр.Бургас, Иван Пенев ТК "Локо 98", гр.Пловдив и Веселин Киселков ТК Авеню, гр.Бургас, с капитан Радослав Лукаев.

Заедно с националите в тренировката взе участие и Адриан Андреев. Той влезе в историята на мъжкия професионален тенис, след като стана първият играч, роден през 2001 година, който участва в мач от основната схема на АТР./БТА

А най-любопитното от двубоя между Стан Вавринка и Мирза Башич, в който босненецът победи швейцареца с 2:0 сета, може да видите в следното видео: