Григор Димитров отпадна от Мастърса в Мадрид, след като в мач от третия кръг загуби с 6:3, 3:6, 2:6 от Томаш Бердих.

След трудната победа над Мариуш Копил, Гришо имаше нова тежка битка на корт „Аранча Санчес Викарио”, но за жалост този път се оказа от губещата страна.

Димитров изигра великолепен първи сет, в който надигра своя съперник, а поне до средата на втората част продължаваше да бъде по-добрият тенисист на корта. Бердих обаче се възползва от първия слаб сервис гейм на Димитров, за да изравни резултата. В решителния трети сет Григор допусна много грешки, довели до два пробива за Бердих, а това бе и фатално за изхода на двубоя.

Все пак най-добрият ни тенистист вече защити спечелените точки от същата надпревара през 2013-година и най-вероятно ще запази 14-ото си място в световната ранглиста.

Двубоят стартира равностойно, като двамата тенисисти спечелиха подаванията си за 1:1. Бердих дръпна с 30:0 при сервис на Григор, но първата ни ракета спечели четири поредни точки и отново излезе напред за 2:1 гейма в своя полза. Последва много слаб гейм за чеха, който направи няколко непредизвикани грешки и по този начин подари първия пробив в полза на Григор. Българинът се възползва и след това с отлична игра затвърди аванса си за 4:1.

Гришо продължи да играе великолепно в своите сервис геймове и след 4 поредни аса спечели първия сет с 6:3 след само 32 минути игра!

Вторият сет започна с пет поредни гейма за сервиращите като в тези моменти отново Григор бе видимо по-добър на корта, взимаше лесно своите геймове, докато чехът изпитваше сериозни проблеми.

За жалост обаче, при 3:2 за Бердих, Григор направи първия си слаб гейм в мача и позволи на своя съперник да стигне до два брейкбола. Те бяха отразени от ракета номер 1 на България, но след двойна грешка той предостави нова възможност за Бердих. Този път осмият в света се възползва и след топка в аут на Гришо пробивът бе факт - 4:2 в полза на чеха.

Димитров опита да върне веднага пробива, стигна на два пъти до равенство, но първият сервис на Бердих работеше в тези моменти и му помогна да стигне до 5:2.

Григор спря серията на своя съперник за 5:3, но чехът се справи при своето подаване и изравни резултата в сетовете.

Грешките на българина продължиха в началото на решителната част и Бердих набързо поведе с 40:0 в неговото подаване, след което при третата си възможност поведе с пробив.

Григор повиши нивото си и на свой ред имаше два шанса веднага да върне пробива, но не се възползва от тях, а чехът стигна до 2:0. Нивото на нашето момче продължи да спада за разлика от това на съперника му и без бой той допусна втори пробив, а след това пасивът му стигна до 0:4. Гришо все пак взе следващите си два сервис гейма, но не успя да направи нещо повече и след 2:6 в третия сет допусна първата си загуба от Бердих в третия мач помежду им.