Българската тенисистка Цветана Пиронкова се яви на пресконференцията само половин час след загубата от Вера Звонарьова /Русия/ с 6:3, 3:6, 2:6 на полуфинала на турнира по тенис в Уимбълдън.

"Започнах мача много уверено и се чувствах прекрасно, каза 22-годишната Пиронкова. Нямаше никакво вълнение от това, че играя на полуфинал на Уимбълдън на централния корт. И в началото всичко вървеше чудесно. Но във втория и в третия сет Вера започна да играе просто вълшебно”, сподели българската тенисистка.

„Аз се стараех да покажа своя най-добър тенис. През целия мач се борех за всяка точка, за всеки гейм. Но Звонарьова действаше прекалено агресивно, тя ме пресираше постояно и аз не можех да направя нищо”, добави Цвети Пиронкова.

„Въпреки загубата това е огромен опит за мен - достигането до полуфинал на Уимбълдън е като мечта. Разбира се, исках да играя на финала, но не се получи тази година. Научих много, разбрах, че трябва да играеш спокойно, трябва да се бориш за всяка точка и никога да не се отказваш”, каза още Пиронкова.