Сензационното представяне на Цветана Пиронкова на "Уимбълдън" й коства 6500 паунда наем на скъп апартамент в Лондон, но първата ракета на България плати с удоволствие сметката след класирането си за полуфиналите на турнира.

Българката не очаквала да стигне толкова далеч в турнира и наела стая в хотел само за първите кръгове, но заради щурма й към полуфиналите се наложило да търси нова квартира.

"Бях наистина притеснена в един момент. След втория ми мач напуснах хотела и се оказа, че няма свободни места, тъй като по това време всички хотели са пълни", каза Пиронкова пред репортери.

Наложило се първата ракета на България да се обърне към президента на Българската тенис федерация Стефан Цветков.

"Той се обади на посланика тук. В посолството бяха много мили и услужливи. Дадоха ни апартамент в красив район тук в Лондон. Мисля, че се казва Южен Кенсигтън", продължи Пиронкова.

За една седмица апартамент в тази зона в Лондон струва 6500 паунда, но българката няма да има проблем да покрие солидната сметка с чека от 250 000 паунда, който ще вземе за класирането си на полуфиналите на Уимбълдън.

"Много съм щастлива, че донесох радост на хората в България, защото това е голям успех за моята страна и за българския тенис", каза още Пиронкова.