Първата ни ракета Цветана Пиронкова сподели в интервю за Гонг, че скоро феновете на тениса в България скоро ще видят нова нейна победа над тенисистка във върха на световната ранглиста: „Не знам кога ще е. Вероятно ще Ви направя изненада. Надявам се да се случи скоро”.

Пловдивчанката се наложи над Ана Иванович на 14 май тази година след 140-минутен мач на елитния турнир на клей в Рим. Най-запомнящ остава обаче успехът й над Винъс Уилямс на Откритото първенство на Австралия в началото на 2006 година.

Утре Пиронкова заминава за предпоследния си турнир за годината в Цюрих, а след това директно ще пътува за Люксембург за турнира с награден фонд 220 хиляди долара, където ще приключи сезона.

„За последно имах хубави мачове в София. Срещата с Динара Сафина, въпреки че загубих също бе интересен. В началото удряше страшно силно, успях после да доведа до тайбрек, но тя ми го взе с агресивност. За следваният ни мач вече съм подготвена и ще ми бъде интересно да видя какво ще се получи.”

След като разбрахме, че Амели Моресмо е била сестрата на Марат Сафин в кулинарен дуел на готварския плот, попитахме Цвети дали би могла да спечели подобен сблъсък срещу Динара. „За съжаление аз въобще не готвя. Баба ми е много добра в това и се радвам като й ходя на гости, и опитвам гозбите й. Готвенето не е за мен и нямам никакво търпение да го правя”, сподели първата ни ракета, с което негласно разбрахме, че няма шанс над котлоните срещу Сафина.

„След Люксембург една-две седмици ще почивам и подновявам пак подготовка за следващия сезон. Напълно съм доволна от класирането си в момента - 44-а позиция в света. Доволна съм и от изминаващия сезон. Искрено се надявам да прогресирам още. Тази година нищо не се промени при мен по отношение на спонсорите. Сама се финансирам от началото на кариерата си сама. Нямам намерение да си сменям треньора - баща ми ми е треньор от малка и е най-добрият за мен. Родителите ми умеят много добре да ме мотивират. Още е рано да мисля за Олимпиадата в Лондон през 2012 година. Олимпиадата в Пекин бе изключителна емоция за мен. Много е вълнуващо!”

„Имам да работя още върху физика и техника, правя максимума. Не съм забелязала да ме разпознават по улиците в Пловдив, но ако стане, ме радва, че съм им направила впечатление. След като завърших училище преди две години, още не съм избрала накъде да се насоча. Програмата ми е много натоварена. Аз съм една и съща и на корта и извън него. С другите тенисистки сме в колегиални отношения, нямаме конфликти”, разказа Цветана Пиронкова.

За финал родената в Пловдив първа ракета на България си пожела: „Постоянно имам много и различни мечти. Не мога да си избера една. Пожелавам си сезона догодина да съм здрава и да успея да защитя и надмина позициите си”.