Първата българска ракета Цветана Пиронкова сподели пред Гонг 24 часа след първата си среща срещу бившата №1 в света Мария Шарапова, че е доволна от показаното и в следващите мачове помежду им ще се реваншира за загубата.

„Можех и повече, но съм доволна. Показах й, че мога да играя добре, а не се одървих като някои други, когато излизат срещу такива класни тенисистки. Шарапова не е нищо по-специално от останалите състезателки. Не трябва да се вдига шум ,че съм взела 10 гейма от рускинята, просто направихме шоу за публиката в Истанбул”, каза пловдивчанката.

В петък Пиронкова заминава за Париж, където от неделя се пуска в основната схема на турнира от Големия шлем Ролан Гарос. „Не си поставям цели. Искам най-доброто, добра игра и хубави победи. Да достигна върховата си форма. Постепенно си връщам предишната класа и ще си възстановя позициите в световната ранглиста. Много се вълнувам, защото това е един от най-големите турнири. Ще имам своя агитка във френската столица – както от Пловдив, така и от чужбина!”, разкри още 95-тата в света Цеци Пиронкова пред Гонг.