Николай Атанасов спечели първото състезание на открито на най-голямата аматьорска лига в България Интерактив тенис след три години прекъсване. Той се наложи с 2:0 сета (4:0, 4:0) над Иван Тодоров в категория 125 на Петия вечерен турнир и записа титла N1 в кариерата си. Финалът се игра на Централния корт на Българския национален тенис център и въпреки категоричния резултат предложи оспорвани разигравания. Николай се включи в надпреварите на ИТЛ за пръв път от 2016 година, но успя да триумфира в състезанието с 59 участници. И за двамата съперници това беше първи финал в лигата, но опитът на Николай си каза думата и той спечели решаващите точки, а с тях и титлата.

„Не играх в турнирите на Интерактив тенис от 2016 година, защото не се чувствах подготвен”, коментира след края на мача победителят. „Междувременно участвах в състезания по плажен волейбол на аматьорско ниво и това със сигурност ми помогна за тениса. Сервисът ми стана значително по-добър, а и се справям по-добре с психическото напрежение. Като поставен влязох в Петия вечерен турнир в трети кръг и играх пет мача. Първите три бяха доста трудни, докато вляза в ритъм. Не се чувствах уверен, но след това нещата потръгнаха. В срещата за титлата играх освободено, ударите ми влизаха, а противникът ми не успя бързо да влезе в мача и правеше непредизвикани грешки.”

Победителят благодари специално на мениджъра на ИТЛ Ивайло Цанков за отличната организация и за това, че толкова години организира вечерните турнири: „Състезанията на ИТЛ печелят интереса на все повече хора и е истинско удоволствие да се играе в тях. Поздравявам Иво за това, че запази тази инициатива, защото в България хубавите неща трудно се задържат.“

Иван Тодоров, който записа първия си финал в ИТЛ, заяви, че ще продължи с участието си в лигата, докато не спечели титла, а и след това: „Всичко в надпреварата беше страхотно, няма как да е по-добре в аматьорско състезание. Загубих, защото опонентът ми беше по-добър, а и напрежението при мен се оказа повече.“

Програмата на Интерактив тенис продължава с мачовете при средно напредналите от Петия вечерен турнир. Началото на надпреварата при напредналите беше отложено за 6 май заради Великденските празници и записването е отворено до 3 май, петък.

Повече подробности за Интерактив тенис и за турнирите на лигата можете да намерите тук.