Любен Попов, дебютант в най-голямата верига за любители в България Интерактив тенис, спечели надпреварата при напредналите от Четвъртия вечерен турнир. Двамата поставени в схемата при най-опитните не успяха да достигнат до финала в комплекс 360. Първо на четвъртфиналите поставеният под номер 1 Станислав Иванов беше елиминиран в два сета от Цветан Иванов, който допусна загуба на полуфинала от Иван Златанов. Във втората полуфинална среща Любен Попов отстрани поставения под номер 2 Петьо Борисов, като Петьо определено не беше във форма и допусна катастрофална загуба без да запише гейм.

Поради лошите метеорологични условия финалът се игра на гостоприемните кортове в парка Заимов в MG Tennis club. В началото Иван поведе с 2:0 гейма и 40:0 в третия гейм, но тогава се получи спад в играта му и подем при Любен. Така Попов успя не само да изравни резултата, но и взе първия сет. Във втория сет Иван допускаше повече грешки и победата дойде лесно за Любен: 4:2 и първа шампионска титла в ИТЛ след 2:0 сета.

-     Играя редовно в турнирите на „Диана“ и реших да пробвам как е в Интерактив тенис – каза победителят след края на мача. – Получих рейтинг 8 и се включих директно при напредналите. Хареса ми много, играх с различни играчи и смятам да продължа в лигата. Най-много ми допадна ми това, че имаме по един мач на ден. Това позволява да вложиш всичките си сили, докато на „Диана“ трябва се пестиш, защото играем по няколко мача на ден. Следващият ми турнир ще е отново в ИТЛ, в Българския национален тенис център.

При начинаещите първото място спечели Ивайло Иванов, който игра инфарктен финал срещу Светозар Димов. След много обрати и оспорвани разигравания Иванов изкопчи победата с 2:1 сета (2:4, 4:3, 10:8). Това беше първо отличие за Ивайло, който вече има право да играе само при напредналите и средно напредналите и ще трябва да покаже още по-качествен тенис.

В категория 250 до мач за титлата стигнаха поставените под N1 и N2 Тихомир Желев и Мирослав Василев. Победител в категорията стана един от най-титулуваните любители на София Тихомир Желев, който има десетки купи от различни турнири. Той спечели трофея с 2:0 сета(4:1, 4:2), а до мача за първото място даде на съперниците само един сет. Така Желев за пореден път доказа, че може да изненада и най-неудобния противник и че има железни нерви.

Четвъртият вечерен турнир беше последната надпревара на закрито преди началото на летния сезон на ИТЛ. Петият вечерен турнир започва днес в Българския национален тенис център, като по традиция първи на кортовете ще излязат начинаещите. Средно напредналите стартират на 22 април, а заради Великденските празници напредналите ще започнат със седмица закъснение – на 6 май. В схемите в двете надпревари все още има свободни места.

Повече подробности за Интерактив тенис и за турнирите на лигата можете да намерите тук.