Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова се завърна у нас след участието си на турнира от Големия шлем Уимбълдън. Томова стигна до мач със Серина Уилямс във втория кръг, който ще остане специален за нея.

Треньорът на Виктория Михаил Кънев сподели в предаването "Събуди се" по NOVA.

"Обича да печели. Още като дете казваше, че иска да стане номер 1. Сега сбъдна едно от желанията си", заяви треньорът.

"За мен Серина наистина бе мечтан противник и се радвам, че играх с нея", каза Виктория, а как се е чувствала срещу американката:

"Притеснено разбира се. За първи път играх пред такава публика. Уникално приятно усещане и искаш да се задържиш колкото може повече на корта. Страхотно е. От самия мач не съм максимално доволна. Бях скована в началото, то се виждаше. Можех да се представя доста по-добре според мен."

За началото в тениса Виктория Томова разказа: "Баща ми ме доведе. Не с някаква голяма цел или болни амбиции. Просто преди това се занимавах с латиноамерикански танци, но се отказах, а родителите ми винаги са искали двамата с брат ми да спортуваме. Имала съм страшно много трудни моменти, даже повече от хубавите, но в един момент си дадох сметка, че това е моето нещо. След контузията в Дубай ходих при много лекари. Беше много тежък момент за мен. Успехът коства много труд, много средства, а понякога хората не си дават сметка. Първо до 18 години, когато играш при юношите, ти буквално имаш само разходи. От 9-годишна съм на път. Тогава с баща ми за първи път заминах за Америка. Нямам никкави спонсори. Да, много ми е отнело, но се надявам скоро да започне да ми се отплаща."

А дали е мислила да се състезава за друга държава, Вики Томова коментира: "Мислила съм, да, разбира се. Особено, когато имах трудни моменти във финансовата страна. Надявам се да се справя, да се представям все по-добре и да продължавам да се състезавам за България."

Вижте още от интервюто в прикаченото видео!