Първата ни ракета Григор Димитров, който спечели първа титла под ръководството на новия си треньор Дани Валверду, заслужи добри думи от специалиста.

Гришо триумфира в Бризбейн след успех над Кей Нишикори на финала.

„Истината е, че направихме добра подготовка а това винаги ти дава увереност, след като си изкарал часове тренировки на корта. Психически също помага повече, защото нямаш колебания дали си се подготвил добре или не. В наши дни всички тренировки са тежки. Всеки полага огромни усилия, за да подобри играта си, както психическа, така и тактически”, заяви Дани Валверду, цитиран от tennis24.bg.

Григор Димитров изпревари Федерер в ранглистата

„Григор е близо до най-добрата форма, в която може да бъде, но най-важното нещо е да поддържа тази форма. В момента той се чувства добре физически, но тук може да има леки подобрения. Аз съм много доволен от начина, по който проведе двубоите си от началото до края. За мен двубоят срещу Раонич на полуфиналите показа колко много се е развил откакто работим заедно”, коментира още Валверду и добави:

„Ние сме в първата фаза от нашата работа. Няма как да се създадат навици в един играч след само 3-4 месеца работа. За да създадем навици, трябва да минат 10 или 12 месеца, в които да правим нещата по правилния начин. И преди всичко, това трябва да са правилните навици във важните мачове. Димитров изигра няколко важни двубоя, но аз искам да го виждам в полуфинали и финали.”

Удар на Гришо отново привлече вниманието