„Всичко върви добре. Играя добър тенис. Здрав съм, щастлив съм, развивам се. Концентриран съм върху себе си, играта си. Мисля, че съм оставил неща като прякори и прогнози настрана, и съм концентриран върху играта си. Надявам се, че ще има повече играчи от Балканите. Идваме от малки държави, с не много голяма традиция, но е хубаво да се виждат познати имена и дори със сходен език. Хубаво е. Особено, когато играеш вкъщи“, коментира най-добрият ни тенисист Григор Димитров след победата си над Виктор Троицки и класирането си за полуфиналите на турнира Sofia Open в петък вечер.

„Разбира се, как да не усещам вдъхновение. Може би след трудния първи гейм, просто започнах да влизам във формата си и играта, които исках да покажа. Разбира се, без тази подкрепа някой път е много трудно. Утре е събота. Става по-добре с всеки изминал ден. Днес беше по-добре. Просто най-важното е, че се чувствам добре. Гледам изцяло за утрешния мач“, заяви още Григор Димитров, а на въпрос за зараждащата се „Гришомания“, той отговори:

„Никой не трябва да се сравнява със семейството на Малееви и това, което са постигнали. Те са пример. Легенда. Това е. Що се отнася до академия и подобно – в момента това е далечина за мен. Изцяло съм фокусиран върху играта си. Имам толкова много цели да постигам. Това засега са странични неща и в момента не мисля за тях.“

Гришо: Дойдох с настроение, всеки мач е за вас

„Разбира се, че ме радва, че децата са запалени. Хубаво е са имаш идол или някой, който те вдъхновява. Радва ме, когато децата искат автографи или да поиграем. Да се надяваме, че ще мога да допринеса в бъдеще. В момента всичките ми сили са насочени към кариерата ми и се надявам, че един ден ще мога да помогна по един или друг начин. Знаех, че форхендът на Виктор не е много добре от самото начало. Наистина му ставаше по-трудно и по-трудно. Движението ми корта беше по-добре. Използвах мрежата, когато можех да изляза напред и бях фокусиран върху себе си“, заяви още Григор Димитров и продължи:

„Срещу Клижан съм играл и преди. Левичар е. Знаеш какво да очакваш. Ще погледам малко от мача на запис тази вечер. Ще обсъдим с треньора какво би могло да се направи. В момента съм доволен от играта си и трябва да задържа същата концентрация и постоянство. С много тренировки подобрявам ударите си. Всеки един ден, който е изминал, трябва да знаеш, че си подобрил нещо. Това е работа на треньор да види как тренираш и какво правиш. Аз усещам себе си, че след всеки един ден съм свършил работата си. Всичко трябва да е налице.“

Брилянтен Григор премина леко през Троицки за 1/2-финал в София!

И Бербатов вика за Григор Димитров в "Арена Армеец"

„Свикнал съм с мачовете от професионалния тенис. Като победиш и ти става като навик. Разбира се чувството е по-различно пред родна публика. Гледам изцяло мач за мач и се опитвам да се концентрирам само върху играта си. Не искам да разочаровам“, сподели още Гришо, а на въпрос дали се чувства фаворит:

„Да. Не, не знам. Стъпка по стъпка. Никога не трябва да гледаш толкова напред. Хубаво е да имаш самочувствие, но е хубаво да го покажеш с играта си.“

„Фокусираш се, тренираш. Всеки пак и затова е подготвителният сезон. Това е един от най-важните моменти. Особено за мен. Няма публика, няма състезание. Всеки ден се събуждаш с мисълта, че трябва да тренираш“, каза Григор Димитров, а на въпро, дали и догодина ще участва на турнира в София, отговори:

„Още съм турнира. Нека стъпка по стъпка вървим.“

360 градуса селфи на Гришо и публиката в "Арена Армеец"

Попитан за публиката в София и дали е доволен от феновете, Гришо заяви: „Не мога да се оплача в момента. Всичко върви по план, така че пак им благодаря.“


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !