Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров излиза срещу белгиеца Давид Гофен в спор за титлата на турнира Sofia Open. Финалът е от 17 часа, а за 15 часа в „Арена Армеец“ е насрочен финалът на двойки.

Най-добрият ни тенисист ще се опита да спечели втора титла за 2017-а година и общо шеста в кариерата си. От началото на 2017-а година Гришо прави забележителна серия. Той има 13 победи от 14 мача.

Безапелационен: Григор Димитров е на финал у дома!

Феновете в Арена Армеец в еуфория, организаторите – също

По пътя си към финала Григор Димитров се справи последователно с поляка Йежи Янович в три сета, а след това надви с по 2:0 сета Виктор Троицки и Николоз Басилашвили.

Мачът с Давид Гофен в София е единайсти финал за българина в турнирите от АТП.

Гофен пък има две титли в кариерата си и общо шест финала. На полуфиналите в София, белгиецът отстрани миналогодишния шампион Роберто Баутиста Агут.

Турнирът на Гришо, турнирът на българите

Григор Димитров има пет победи от пет мача срещу белгийския тенисист.

За последно двамата се изправиха един срещу друг на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия и тогава Гришо победи с 3:0 сета.

Григор - за родната публика и храната на мама


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастни с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !