„Наистина не искам да се оправдявам. Отдавам дължимото на съперничката, защото тя игра добре и съответно победи. Наистина разочароваща загуба за мен, не мога да го крия. Спадът във формата ми продължава вече доста дълго и се боря с това нещо. Представяне ми беше колебливо. Днес се борих за всяка точка, исках да обърна мача, но мисля, че все още не съм в тази форма, в която ме познавата. Играта ми днес беше една десета от това, което мога да играя”, коментира най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова след поражението от   Башак Ерайдън в първия кръг на турнира в Истанбул.

Разочарование за Цвети Пиронкова още на старта в Истанбул

„Подготовката ми не вървеше много добре. Още от началото на годината тръгна неприятно за мен, защото няколко пъти се разболявах. Но наистина не искам да се оправдавам. Дойдох тук, смятах, че съм подготвена. Не играх достатъчно добре. Не искам да правя драми от това. Гледам напред към следващия турнир и смятам, че мач след мач нещата ще се получат”, каза още Пиронкова и продължи:

„Най-важни за мен в момента са мачовете. Ще играя в Мадрид и в Рим, където стартирам от квалификациите, което в случая е плюс. Трябват ми няколко победи, за да върна увереността си. Не ме е изненадала, аз имах наблюдения върху нейната игра. Определено условията днес за нея бяха по-благоприятни. Нейната е игра е по-успешна на бавна настилка.”

„В крайна сметка за това съм тук, да се опитам да преодолея всяко предизвикателство. В случая не успях, така че следващия път. Всеки професионален спортист има и добри, и слаби моменти. Най-важното е да не се отказваш и да продължаваш да се бориш”, категорична бе Цветана Пиронкова, която в края на пресконференцията благодари за подкрепата на българските журналисти, които гледаха на живо двубоя й.