Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започва сезона си на клей с турнира в Истанбул. Там тя е редовна участничка, но не е играла двубой от един месец насам, защото имаше и известни проблеми. 

"Сезонът на клей започва сега, това ще ми е първият турнир. Мисля, че се подготвих добре, имах някои здравословни проблеми, но вече съм добре. Започвам без особени очаквания, но се надявам турнир след турнир да навляза в добра форма." 

"Никога не се радвам предварително за това, кой ще ми е съперник. Самата аз съм била квалификантка и знам какви са плюсовете и минусите на тази позиция. Все пак квалификантите имат няколко мача на тези условия, така че мачът със сигурност ще е труден, след като и аз не съм играла цял месец. Подготвена съм за битка", заяви Пиронкова. Тя коментира и конкуренцията в Турция. 

"Конкуренцията е добра, събрали са се доста добри състезатели, още повече, че паралелно върви и друг доста силен турнир. Мисля, че съм единствената тенисистка, която не е пропускала издание на турнира и организаторите се обръщат със специално внимание към мен. Истанбул ми е любимо място за игра." 

"Мисля, че са сменили поне четири пъти клуба, в който се провежда турнирът. Тук е ужасно ветровито и ако не играеш на Централния корт, условията са сякаш се подвизаваш в буря. Миналата година за съжаление изиграх точно в такива условия втория си мач. Надявам се сега и времето да е благосклонно", сподели още българката и разкри как се чувства в момента. 

"В момента се чувствам добре, здрава съм. И друг път съм имала такива моменти, опитвам се да правя правилните неща. Наистина се надявам в скоро време да стигна във върхова форма", заяви още Пиронкова и говори за настилката на кортовете в Истанбул.  

"Тук кортовете наистина са много бавни, така са направени. На Ролан Гарос е най-бързият клей в света. Ще е опитам да оставя настрани това дали ми се нрави, или не. Ще се опитам да се представя добре. Няма да ходя на партито на тенисистките, защото очаквам във вторник да ми е мачът. Ще се концентрирам за двубоя", сподели Пиронкова.