Адриан Андреев се прибра в България след големия успех, който записа на младежките Олимпийски игри. В Буенос Айрес българинът спечели сребро на двойки и завърши четвърти на сингъл.

На летище София талантът сподели своите впечатления от случилото се и разкри амбициите си, които включват титла от Големия шлем при юношите, а след това и влизане в топ 100 при мъжете.

Относно избора на неговия партньор на двойки, Адриан уточни: "Те автоматично се избират. Трябваше да играя с Рудолф Молекер от Германия, но тъй като той не дойде заради контузия, трябваше да играя с австралиец. По принцип трябва да играеш с някой, който е близо до твоята държава, но нямаше с кой."

А на въпрос, дали на сингъл се е пазил за предстоящия сблъсък на двойки, коментира: "Има нещо такова, защото все пак играеш за медал. Виждах, че с тези проблеми няма как да победя в този мач."

"Травмата ще се възстанови, това не е проблем. Ще съм готов за Китай, имам няколко дни да се оправя."

"Най-важното е да се развиваш игрово и тактически и да не мислиш много за успехите. Каквоти и да са успехите, трябва да продъжаваш и да си мотивиран да постигнеш нещо голямо."

"Със сигурност на сингъл не се чувствах на 100%, ако се бях чувствал по-добре, можеше и да е по-добре резултатът. Важното е, че се развивам."

"Доста са преживяванията, с които се развиваш като играч. Това е един опит за мен. Ще съм с IMG и майка ми в Китай."

А какви са целите? "Аз мисля, че топ 100 АТР със сигурност е огромна цел за в бъдеще, иначе се надявам да спечеля Шлем от Джуниър и да започна да играя добре на Фючърсите."