"Хубавото на тениса е, че имаш възможност всяка седмица да играеш, да печелиш, да се поправяш. Казвал съм го и преди, казвам го и сега: Титла от Големия шлем сигурно би била всичко за мен. Но нещата трябва да вървят поред. Не мога да допускам да губя мачове, които не трябва”, категоричен бе най-добрият ни тенисист Григор Димитров след успешния си старт в Лондон.

Непоколебим Григор пречупи Тийм на старта в Лондон

Григор временно четвърти в ранглистата, излиза на корта в сряда

„За да печелиш такива срещи се иска още малко, но това малко е толкова много. Трябва да се надпреварваш с всеки всеки ден. Но знам, че колкото повече работа влагаш, толкова повече получаваш. И това е хубавото на тениса. За момента моят екип и моето семейство сме много сплотени и гледаме как да подобряваме нещата. Не следваме други примери, защото тогава не биха се получили нещата”, коментира още Гришо пред tennis24.bg.

На въпрос дали Рафаел Надал е най-голямото предизвикателство за него в момента, Григор Димитров заяви: „Смятам че е просто мач, който трябва да бъде изигран. Разбира се, Рафа е номер едно и ще завърши годината като такъв. Има голямо самочувствие. В същото време Давид (Гофен) направи невероятен край на сезона и също натрупа самоувереност. Мисля че те ще направят един интересен мач. Нямам абсолютно никакви предпочитания с кого да играя в сряда. Тук съм, за да играя.”

Григор секунди след успеха: Благодаря на всички българи!

Попитан дали се чувства фаворит за достигане до полуфинал,    Димитров отговори: „Знам само, че с всеки изминал мач се подобряваш. Мач с мач не си приличат. Двубоят в сряда ще бъде много важен също. Не искам да мисля отсега за събота и неделя. Искам просто да изиграя по-добър мач и тогава нещата се нареждат.”

За атмосферата на корта в Лондон, Григор коментира: „Не съм виждал толкова много български знамена не помня от кога. След първия сет трябваше да се отпусна малко повече, може би. Но психически и физически бях добре.”