Бившата тенисистка номер 4 в света Магдалена Малеева ще участва в Държавното лично първенство за мъже и жени, което започва в неделя на кортовете на ТК "Локомотив" в Пловдив. Надпреварата от 26 септември до 3 октомври е с награден фонд 10 хиляди лева.

Магдалена Малеева, която е бивша дългогодишна състезателка от националния отбор за "Фед Къп", а в последствие и играещ капитан, ще участва за първи път в официално състезание от близо 5 години насам.

За последно тя игра на турнира за жени в Цюрих през октомври 2005 година.

В успешната си кариера най-малката от трите сестри Малееви има 10 титли и общо 21 финала на турнири от веригата на Женската тенис асоциация, както и 5 титли на двойки, участия на три олимпиади. Тя ще играе в Пловдив с "уайлд кард", даден от Българската федерация по тенис.

В изключително сериозна конкуренция при мъжете за титлата ще се борят девет тенисисти с точки в ранглистата на ATП. Това са националите за Купа "Дейвис" Тодор Енев, Валентин Димов, Ивайло Трайков, тенисист номер 1 на Европа при 16-годишните за миналия сезон Димитър Кузманов, Тихомир Грозданов, Александър Лазов, Серафим Грозев, Петър Трендафилов и Данаил Търпов.

От останалите заявени с най-предно класиране в националната ранглиста е двукратният шампион Илия Кушев.