За първи път в България бивш №1 в тениса ще играе с бивша №4. Тази неделя от 19 часа на кортовете на ТК Левски Борис Бекер ще си партнира с най-малката от трите сестри Малееви – Магдалена. Оттеглилият се от корта през 2000 година ще е в тандем със спрялата с активна състезателна кариера през 2006 година.

Майката на малките Юлия и Марко Маги сподели пред Гонг очакванията си за финала на Закорка тенис къп и партньорството й с Бекер: „Действително последните три години съм играла много малко, но тази година участвах и на този турнир, и на Уимбълдън, опитвам се да играя поне два пъти в седмицата. В последно време малко по-активно се занимавам с тенис. Интересно е за мен да играя в двойка с Борис Бекер и искам наистина да съм в някаква прилична форма. Мисля, че съм тренирала горе-долу достатъчно, за да играя сравнително добре с него. Надявам се да стане забавно за хората около корта, да им е интересно и да си изкарат един хубав неделен следобед. Той и в каквато и форма да е, ще бъде на ниво! Много е приятно, че се случва тенисист като него да идва в България. Преди седмица получих поканата да участвам. Честно казано, не я очаквах. Бекер го познавам много бегло. Всички си го спомняме как е печелил Уимбълдън. Той е един чаровен и красив мъж! Чела съм биографията му. Той е просто един велик тенисист”.

От своя страна, директорът на турнира и генерален секретар на ТК Левски Димитър Войнов пък разкри пред Гонг неща от кухнята преди гостуването на Борис Бекер: „Той ще има специална съблекалня и отделно специална стая за почивка, защото той пристига с личния си физиотерапевт. Две помещения се отделят специално за него и ще има специална охрана. Посрещаме го като специална персона. Няма специални изисквания какво да има в стаите, като спортист ние знаем, предложихме и той прие. Борис Бекер не е като рок звездите! Основното за него е да има условия за добра физиотерапия, защото има лека травма, и се лекува и подготвя. Това, че тенисист като нещо ще гостува на нашите кортове, е нещо голямо за нас! Всеки знае кой е Борис Бекер. Жестът, който прави Загорка за тенис обществеността е важен. Плюс това базата ни догодина чества 100 години, след като бе в окаян вид, пред последните 3-4 години с общи усилия се подобриха доста нещата. Така че присъствието на бившия №1 ще подпомогне развитието ни. Признавам, че не сме очаквали звезда от такъв ранг да играе на нашите кортове! Но при нас все пак са играли всички сестри Малееви, които не са по-малко от него! Без да се подценяваме, мисля, че Бекер ще се нареди сред поредицата звезди, които са играли на нашата база. До колкото разбрах от Маги, те двамата не са играли заедно и не се познават. При всички положение демонстративният мач ще бъде интересен, а противниците им ще бъдат доста нахъсани. Трудно е да прогнозирам коя двойка ще спечели Загорка тенис къп, защото до сега в трите турнира в София, Пловдив и Варна имаше не само различни шампиони, но и различни финалисти. Това показва, че има 7-8, даже 10 двойки, които имат сили да спечелят. Кортовете ни ще бъдат брандирани, ще изградим нова допълнителна трибуна, ще има много зони за кетъринг и атмосферата ще бъде съвсем по европейски! Естествено ще се лее и бира”.