Бившата номер 4 в световната ранглиста Магдалена Малеева се класира за четвъртфиналите на Държавното лично първенство по тенис за жени с награден фонд 3 хиляди лева.

Участващата с „уайлд кард” Малеева победи във втория кръг поставената под номер 2 Десислава Младенова с 1:6, 7:6(3), 6:4 в драматичен мач след малко повече от два часа и половина игра на ТК „Локомотив” в Пловдив.

35-годишната ветеранка се завърна на корта след 5-годишно оттегляне от спорта, за да се включи в шампионата.

22-годишната Младенова нямаше проблеми в първия сет, в който даде само гейм на съперничката си.

Постепенно Малеева намери играта си и дръпна с 5:2 във втората част, но допусна изравняване. В тайбрека обаче тя взе инициативата още от началото и изравни резултата.

В третия сет Малеева поведе с 5:3 и пропусна два мачбола при собствен сервис и 40:15. В следващия гейм обаче тя отново успя да пробие, с което се осигури крайната победа.

Любопитното е, че Магдалена Малеева печели единствена титла на България на открито през 1988 година, когато е родена Младенова.

С успеха Малеева си осигури 150 лева от наградния фонд, а следващата й съперничка ще бъде осмата поставена Борислава Ботушарова, която по-рано днес отстрани Анна Велева с 6:3, 6:4.