Рускинята Мария Кириленко заяви, че е доволна от добрия си старт в Турнира на шампионките на УТА в София. Кириленко спечели първия си мач в група "Средец" срещу българката Цветана Пиронкова с 6:1, 6:4.

„Не беше лесен мач и се радвам, че успях да го приключа в два сета. Не знаех какво да очаквам, защото досега не се бях срещала с Цветана. Вчера проследих няколко гейма, но една е да гледаш от трибуните, а друго е да играеш на корта. В началото се стремях да се придържам към обичайния ми стил, за да преценя каква тактика да избера. В първия сет всичко ми се получи. Вторият беше по-оспорван и се радвам, че спечелих и него", каза Кириленко.

Рускинята утре излиза за втория си мач в групата срещу партньорката си на двойки Надя Петрова, която също записа убедителен успех днес над китайката Цзе Чжън с 6:3, 6:3.

„Трудно е да кажа какво точно очаквам срещу Надя. Със сигурност няма да бъде лесно. Вече година с нея играем на двойки, често тренираме заедно...Със сигурност се познаваме отлично. Смятам, че която покаже по-добра игра утре, ще спечели", каза Кириленко.

Тя все още не мисли за титлата, а е концентрирана върху първата си задача, която е да преодолее групата.

„Не гледам толкова напред. Вървя крачка по-крачка. Днес нещата ми се получиха, надявам се и утре да стане така. Тук са събрани много добри тенисистки и не може да има лесни мачове", категорична е Кириленко.