Първата тенис ракета на България при жените Цветана Пиронкова загуби втория си мач от група „Средец” на турнира на Шампионките в София, който е с награден фонд 750 хиляди долара. Участващата с "уайлд кард" и поставена под номер 8 Пиронкова загуби от третата в схемата Мария Кириленко (Русия) с 1:6, 4:6 след 1:24 час игра пред около 5000 зрители в зала "Арена Армеец". По този начин българката ще трябва да победи в петък Надя Петрова, за да се класира за полуфиналите на турнира.

Неприятно бе излизането на корта за рускинята. Цвети и главната съдийка трябваше да я почакат поне минута защото ципът на горнището й заяде и се наложи дори представител на WTA да й помага ,за да го съблече.

СНИМКИ: Пиронкова загуби от Кириленко и трябва да търси победа срещу Петрова

източник: Gong.bg

След като взе първия гейм, в който Кириленко сервираше, Пиронкова не успя да се противопостави на силния руски сервис и остри топки, с които Мария спечели 6 поредни гейма, а с това и сета със 6:1.

Публиката окуражаваше пловдивчанката при всеки удобен момент и така вторият сет започна с гейм при сервис на Цветана Пиронкова, след което първата ни ракета проби Кириленко и дръпна с 2:0 гейма.

СНИМКИ: Пиронкова загуби от Кириленко и трябва да търси победа срещу Петрова

източник: Gong.bg

Утре Цветана Пиронкова има почивен ден на турнира, но ще зарадва феновете си и извън корта като в 17,30 часа ще участва в специална сесия и ще раздава автографи пред централния вход на Арена Армеец.

Бившата №12 в света московчанка изравни резултата, след като спечели следващите два гейма. При сервис на Цветана и равностойна игра, Кириленко с късмет и атрактивно отиграване близо до мрежата успя да обърне резултата с своя полза – 3:2 гейма.

Пиронкова взе своя сервис-гейм и намали пасива си до 3:4. Кириленко обаче макар и трудно взе своето подаване и дръпна с 5:3. След като спечели 4-ти гейм в своя актив, публиката с бурни възгласи окуражи първата ни ракета. Бившата №12 обаче взе на 0 последния гейм при свои сервис, а с това и мача с 2:0 сета - 6:1, 6:4.

Пиронкова ще почива в четвъртък, тъй като в първите два дни на турнира изигра два мача.

Първи на корта ще излязат рускините Петрова и Кириленко, които само преди няколко дни спечелиха титлата на двойки от заключителния за сезона шампионат на Женската тенис асоциация. Централният двубой е между Вожняцки и Хантухова, а вечерта ще видим в действие Винчи и Сие Су-Уей.