След като Гонг научи новината, че Магдалена Малеева се връща в състава на България за Фед Къп, потърсихме и настоящия капитан на тима ни Дора Рангелова. Тя потвърди, че днес най-малката от сестри Малееви е дала положителен отговор на поканата й и че отново ще е част от отбора ни след юли 2005 година.

Ето какво каза за Гонг Дора Рангелова:

Да, Маги ще играе за България на Фед Къп! Днес получих нейното потвърждение и съгласие да вземе участие за надпреварата. Трябва да обявя състава ни от 4 тенисистки до края на годината в Международната федерация, но ще ви кажа разширения ни състав до момента: Цветана Пиронкова, Елица Костова, Дия Ефтимова, Маги Малеева и Виктория Томова!

Но как се стигна до тази новина?! Знаете, че тя игра на Държавното първенство в Пловдив за жени и го спечели, оттогава имаме разговори с нея по тази тема, непрекъснато поддържахме контакти, чаках нейното решение и окончателно решение. Не мога да скрия задоволството си от тази новина, че се съгласи да играе за България защото тя е светило на българския тенис! Неизменно нейното присъствие и поява на такъв форум ще бъде от изключително важно значение за нашето представяне!

С фамилия Малееви имам отлични контакти. Аз играех дълги години с Мануела и с Катя заедно, била съм няколко пъти участничка на Фед Къп с капитан тяхната майка Юлия Берберян. Нещата се развиват и има приемственост. Изключително съм горда и радостна, че аз сега ще бъда да бъда капитан на Маги Малеева защото наистина е привилегия да водиш такъв състезател!

Бих казала, че сега Маги е в добра форма! Тя тепърва ще започне по-усилена подготовка за този форум. Тя дълго време се колебаеше. Разбирам опасенията й защото в крайна сметка този форум е от изключително високо ниво. Нивото на играта е много високо, отговорността, която се поема не е малка и чрез Вас й благодаря, че се нагърбва с такава отговорност! Не е лесно да вземеш такова решение! Искам да й благодаря и за смелостта защото да помогнеш и да бъдеш от полза на отбора си и на България, през последните години няма от никой друг! Тя е много ярък пример за това как може да бъдеш изключително полезен за страната си и поколението след нея защото определено ни липсва приемственост! Надявам се тя да бъде доста полезна за отбора!

Дано живот и здраве началото на февруари да бъдем в пълна бойна готовност! Фед Къп е голямо предизвикателство за всички. По принцип момичетата играят само за себе си през повечето време от годината и такъв отборен формат е малко странен за повечето от тях. Отговорността също е голяма, затова тази надпревара е много интересна, предлага много изненади, а като събитие също е много непредсказуемо.