Рано тази сутрин националните ни тенисистки се върнаха в България след Фед къп, но без Цветана Пиронкова и Елица Костова. Първата ни ракета вече е в Париж, където е поставена под №10 и утре ще започне участието си. В първите часове на деня Маги Малеева, Диа Ефтимова с капитана Дора Рангелова и българският щаб бяха на летището в Тел Авив, където дълго минаваха проверки за сигурност, а малко след 8:30 часа вече бяха на родна земя.

Преди да се раздели с тима след участието ни на Фед Къп 2011 в Ейлат, капитанът Дора Рангелова направи обобщение на представянето ни и изпълнената цел - запазване на мястото ни в І група на зона Европа - Африка на неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени. Пловдивчанката не пропусна с усмивка да каже: “Тайничко се надявам Маги Малеева да се е заразила с треската тенис и да играе отново догодина“.

Ето още от коментара на Рангелова:

„Силите бяха изравнени до края. Наистина с една победа над Израел щяхме да играем за изкачване, но доста сериозна контузия на Цвети Пиронкова ни попречи. Тя имаше болки от няколко дни, но при мача със Шахар Пеер те вече бяха на предела на възможностите й.

Доволна съм, защото изпълнихме това, за което отидохме. Дори и последния ден без нея, успяхме да останем в групата даже и без Пиронкова.

Със сигурност, ако Цвети беше здрава, щяхме да играем мач за изкачване в по-горната група.

По отношение на Маги Малеева, мачовете ни на двойки, където имаме само победи, нямам думи! Класата си е класа и Маги го потвърди. Нейното участие беше изключително полезно за отбора и момичетата.

Искрено и тайничко се надявам, ако Малеева се е заразила отново с тенис треската, да играе и догодина.

Нормално е да видим израстване при Елица Костова и Диа Евтимова, те за четвърти път играят за Фед къп. Вече имат необходимия опит и рутина. Отборът става все по-хомогенен и сплотен. Надявам се догодина да търсим още по-големи резултати.”