Международната тенис федерация ITF посвети специална статия на големия български талант Адриан Андреев.

Причината са страхотните резултати на Андреев в последните месеци, както и вече започналото му участие на Мастърса на осемте най-добри юноши.

В статията се споменават успехите на българина през 2018-а. На Младежките Олимпийски игри той взе сребро на двойки и завърши четвърти на сингъл като контузия му попречи да се представи дори по-добре.

Преди това пък Андреев спечели титлата на двойки на US Open при юношите. По-ран през годината игра и финал на Европейското първенство като освен това спечели много престижния турнир Трофео Бонфилио.

Всичко това доведе до четвърто място в световната ранглиста, а предвид факта като единствените пред него са Чун Цън, Уго Гастон и Себастиан Баес, от които последните двама са с година по-големи.

В статията се споменава и фактът, че Адриан направи страхотен дебют за България за Купа Дейвис, след като през май в Пловдив записа победи на сингъл и на двойки.

А Адриан потвърди, че вниманието към него не е случайно като вече спечели своя първи двубой на Мастърса в Чънду, побеждавайки Николас Мехия с 6:3, 6:3.