Готова е програмата за втория турнир -  UVA Nestum Open I за сезон 2019 на семейната тенис и СПА верига „Weekend Tour“ (програма). Надпреварата ще се състои от днес до неделя в петзвездния комплекс „Ува Нестум", намиращ се в град Гоце Делчев. 

За участие в събитието са се записали 28 любители на тениса. Те са разделени в 7 групи, като основен фаворит за спечелване на голямата награда е победителят от първия турнир на Weekend Tour за 2019 - Едиз Батран.

За да го детронира, специално от Германия пристига Найден Жеков, който пък през 2018 игра финал в именно в „Ува Нестум“. Заедно с него е и половинката му Ива Дарданова, която пък е фаворитката за титлата при жените. Семейството е едно от най-запалените в любителския тенис. Те участват в турнирите на „Weekend Tour“ още от първото състезание през 2013.

Предстои интересен и пълен с тенис уикенд.

Въпреки лошото време през последните дни, синоптиците зарадваха състезателите и близките им с прогнозата, че през целия уикенд времето ще бъде слънчево.

източник: Интерактив тенис

Днес участниците се настаняват в комплекса домакин и ще могат проведат първите си тренировки преди утрешните двубои. В събота ще се играят по три мача, след които ще бъдат излъчени финалистите.

По време на уикенда гостите на комплекса ще имат възможност да се включат в специално организирана за тях пешеходна разходка, по време на която ще могат да се запознаят с местните забележителности.

От тази година  комплекс „Ува Нестум“ и община Гоце Делчев ще приемат по два турнира от сериите Weekend Tourгодишно. През следващите пет години семейната тенис и СПА верига ще организира общо 10 прояви в петзвездния хотел, който през 2018 спечели първо място в годишните награди на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм в категорията „най-добър СПА хотел“.

След UVA Nestum Open I Weekend Tour се отправя на морско приключение към Созопол, където в.к. „Санта Марина“ ще посрещне участниците в Santa Marina Tennis Holiday I. Там освен традиционния турнир ще се проведе и тренировъчен лагер за начинаещи и напреднали.

Повече подробности за Weekend Tour и за турнирите можете да намерите тук.

Николай Атанасов с титла в ИТЛ след три години прекъсване