Динко Халачев и Валентин Димов станаха шампиони на двойки на Държавното лично първенство по тенис, което се проведе в Националния тенис център. Във финала Халачев и Димов надделяха над Алекс Мартински и Пламен Милушев.

Шампионите не срещнаха трудности и победиха с 2:0 сета, в отделните части 6:2, 6:4. Динко Халачев, който по-рано през деня спечели и титлата на сингъл сподели:

„Много съм щастлив, че успях да спечеля втора титла за днес. Не беше никак лесно, защото бях изморен след финала. Дано продължавам с добрите си игри.“

Тенис, Държавно първенство

източник: Iliev Sport Agency

Непосредствено след финала при мъжете на централния корт стартира и финалът при смесените двойки. Виктория Очева и Петър Трендафилов успяха да се наложат над Виктория Томова и Алекс Мартински с 6:4, 2:6, 10:8 в много зрелищен мач. Очева и Трендафилов взеха първата част, но изгубиха втората, за да се стигне до шампионски тайбрек, след който се поздравиха с победата.

„Получи се едно прекрасно първенство, много съм доволен. Състезателите демонстрираха тенис на много високо ниво и се получиха качествени мачове. Искам да пожелая на родните таланти много успехи в международните турнири, на които ще участват“, сподели директорът на първенството Николай Манчев.

Така след много зрелищни мачове, страхотни индивидуални изпълнения и положителни емоции за зрителите, Държавното лично първенство по тенис завърши.

Шампион мъже – Динко Халачев

Шампион жени – Джулия Терзийска

Шампиони двойки мъже – Динко Халачев и Валентин Димов

Шампиони двойки жени – Хюлия и Лютфия Велиеви

Шампиони смесени двойки – Виктория Очева и Петър Трендафилов

Тенис, Държавно първенство

източник: Iliev Sport Agency