Динко Халачев успя да спечели Държавното лично първенство по тенис. Във финала срещу Ивайло Трайков шампионът имаше солидна преднина от 2:0 сета (6:2, 6:4) преди опонентът му да получи мускулна травма и след първия гейм на третия сет да се откаже.

Мачът тръгна чудесно за Халачев, като в първия сет той успя да пробие подаването на съперника си 2 пъти и да затвори частта с 6:2. Във втория сет осъществи много ранен пробив и до края нямаше проблеми (6:4).

"Щастлив съм много. Радвам се, че спечелих титлата. Стискам палци на Ивайло, дано се възстанови бързо", сподели радостният шампион.

Междувременно вчера късно се изигра и финалът на двойки при дамите. Сестрите Хюлия и Лютфия Велиеви успяха да защитят титлата си и надделяха над Джулия Терзийска и Виктория Очева с 6:3, 6:0 в качествен мач.

Днес по-късно по програма предстои да се изиграят и финалите при смесените двойки и на двойки при мъжете. Във финала при смесените двойки пък сили ще премерят Виктория Томова и Алекс Мартински срещу Виктория Очева и Петър Трендафилов.

Първите финалисти на двойки при мъжете Тихомир Грозданов и Илия Кушев се отказаха поради травма в китката на Кушев, която е получил вчера на тренировка. Така новият шампион ще бъде излъчен от полуфиналната двойка Валентин Димов и Динко Халачев срещу Алекс Мартински и Пламен Милушев.