Григор Димитров изигра едва един час от мача си от първи кръг срещу Алехандро Фая, преди колумбиецът да се откаже с травма в лакътя при 6:4, 1:0 в полза на Гришо. Сега на българина му предстои среща с 324-ия в света Лука Пуйе от Франция във втори кръг. Участващият с "уайлд кард" представител на домакините победи с 6-1, 7-6(2), 6-2 Алекс Кузнецов.

Ако Григор се справи с французина ще стане първият българин, играл в трети кръг на турнир от Големия шлем и там по всяка вероятност ще се изправи срещу световния номер едно Новак Джокович. Именно сърбинът падна жертва на Гришо на Мастърса в Мадрид наскоро, припомня БГНЕС.

Лука Пуйе едва от миналия сезон играе редовно сред професионалистите, а през 2012 г. участва основно на фючърси - турнирите от най-ниската категория с награден фонд $10,000 и $15,000. На един от тях среща Тихомир Грозданов и губи в три сета. През този сезон французинът започва да играе и на АТР турнири, но без особен успех, губейки от Троицки и Бенето и двата си мача. Останалите му участия са отново предимно на фючърси, а в кратката си професионална кариера е спечелил три титли от тази категория.