Първата ракета на България Григор Димитров стартира с победа участието си на Ролан Гарос. Срещата му срещу колумбиеца Алехандро Фая стартира с повече от два часа закъснение заради дъжда във френската столица.

Фая се отказа поради контузия в лакътя във втория сет и Григор спечели първия си мач в Париж бързо - 6-4, 1-0 и отказване.

Съперник на Гришо във втори кръг ще бъде победителят от мача между представителя на домакините Лукас Пуй и Алекс Кузнецов от САЩ.

Двубоят на Димитров срещу колумбиеца Фая стартира равностойно, като съперникът му дори успя да го пробие първи в седмия гейм, за да поведе с 4:3. Последва обаче страхотна серия за Гришо, който взе следващите три гейма, и се наложи с 6:4.

Във втория сет българинът отново взе началната част, след като спаси точка за пробив на Фая, а след това поведе с 30-0 точки във втория гейм. В този момент южноамериканецът получи контузия в лакътя, и бе принуден да се откаже.

Григор Димитов ще вземе участие и на двойки в Париж. Негов партньор ще бъде Фредерик Нилсен, а в първия си мач на Ролан Гарос ще срещнат дуета - Жереми Шарди и Лукаш Кубот.