Григор Димитров ще играе срещу поставения на 49-о място в ранглистата на АТП французин Беноа Пер в мач от първия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ, отреди тегленият днес жребий. Цветана Пиронкова пък ще срещне италианката Камила Джорджи, която е на 89-о място.

Беноа Пер е на 23 години и е роден в Авиньон. В професионалната си кариера той е спечелил 26 мача и е загубил други 32, като върха си в класирането на ранглистата записва през миналия месец с 47-о място.

В предното си участие на Откритото първенство на САЩ той отпада още в първия кръг, а най-доброто му постижение от Големия шлем е класиране за третия рунд в Мелбърн.

Ако преодолее първото си препятствие, Димитров, който е под номер 56 в световната ранглиста, ще има за съперник германеца Филип Колшрайбер или французина Микаел Льодра.

Българинът попадна в потока на световния номер 4 - Давид Ферер, когото може да срещне на четвъртфинал.

Камила Джорджи е родена преди 20 години в Мачерата. Тенисистката, която е с аржентинско потекло, е участвала само един път на турнира в САЩ, като отпада още във втория кръг.

Ако спечели първия си мач, Пиронкова, която е под номер 55 в ранглистата на УТА, ще играе срещу японката Аюми Морита или румънката Моника Никулеску.

Швейцарецът Роджър Федерер може да се срещне с британеца Анди Мъри на полуфиналите от мъжката схема. Евентуално класиране и на двамата до тази фаза ще означава повторение на финалите от олимпийските игри в Лондон и състезанието от Големия шлем във Великобритания.

За сърбина Новак Джокович остава най-вероятен мач срещу испанеца Давид Ферер на последното стъпало преди финала.