Първата ракета на България Григор Димитров победи Сам Куери с 4:6, 6:3, 6:4, и продължава защитата на титлата си в Куинс Клъб, Лондон.

Мачът от първия кръг на тенис турнира продължи днес, след като снощи бе прекратен заради тъмнина, при 1-1 сета. На Централния корт в английската столица обаче, Гришо бе доста по-убедителен, стигна до пробив в ключов момент, и така продължава напред.

Димитров вече има две победи от две срещи срещу силния американец Куери.

В понеделник вечер Гришо загуби първия сет с 4:6, но спечели втория с 6:3. 

След като до осмия гейм всеки от двамата успяваше да спечели своя сервис, в решителен момент Куери направи пробив, и поведе с 5:4, за да подава за сета. Въпреки че успя да вземе няколко точки в този десети гейм, Гришо не спря устрема на съперника си, и Сам Куери спечели сета с 6:4.

Във втория сет, Димитров отново допусна пробив, вече рано в играта, но след това направи два от своя страна и бе доста категоричен в края за 6:3.

Тогава последва паузата в мача, за да се доиграе той днес.

Двамата отново стартираха силно в своите подавания, и пак до осмия гейм имаше пълно равенство - 4:4. Именно тогава Гришо проби сервиса на Куери, а в последния гейм бе повече от убедителен, и затвори мача със 6:4.

Следващият му съперник ще се определи измежду Жил Мюлер и Михаил Южни.