Григор Димитров и Сам Куери бяха принудени да отложат решаването на мача помежду си за вторник, заради тъмнината над Лондон.

Гришо започна защитата на титлата си в  Куинс Клъб срещу американеца в последна среща на Централния корт, чак в 21.45 часа, и двамата не успяха да доиграят мача.

Двамата имат една среща дотук помежду си, като Гришо я спечели в два сета.

Сега обаче Димитров бе догонващ в резултата, след като допусна пробив в края на първия сет, и го загуби с 4:6.

Във втория обаче, Гришо се съвзе, и макар че отново не тръгна обещаващо, направи обрат, и изравни резултата в сетовете до 1-1, след 6:3. 

След като до осмия гейм всеки от двамата успяваше да спечели своя сервис, в решителен момент Куери направи пробив, и поведе с 5:4, за да подава за сета. Въпреки че успя да вземе няколко точки в този десети гейм, Гришо не спря устрема на съперника си, и Сам Куери спечели сета с 6:4.

Във втория сет, Димитров отново допусна пробив, вече рано в играта, но след това направи два от своя страна и бе доста категоричен в края за 6:3.

Утре, във вторник, ще стане ясно кога организаторите ще вместят последния сет, който ще определи дали шампионът от 2014-та, или този от 2010-та ще продължи напред.