Григор Димитров вече получи признание за маркетинговия си потенциал, но интересът към него не е само заради играта му на корта. Може би най-перспективният млад тенисист в момента привлича вниманието и с връзката си със секссимвола Мария Шарапова.

Едно от списанията за знаменитости - "W", направи обширен портрет на българина извън професионалната му спортна дейност.

"По време на Индиън Уелс суперзвездата Новак Джокович прекъсна пресконференция, на която Григор Димитров - 23-годишният новобранец, отговаряше на въпроси. Джокович седна до него, сложи ръка си до него и каза: "Няма нужда да говорим за тенис, нека поговорим за външния ти вид" - така започва материалът за Григор Димитров.

За Мария Шарапова Гришо отговаря така: "Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало, но определено не е лесно. Пътуванията, пресата, фитнеса, тренировки... не остава много време само за нас двамата, ние почти не се виждаме. От друга страна обаче ние се разбираме наистина много добре и знаем за какво са тези жертви".

Димитров разкрива още, че от ранното си тийнейджърство е привлечен от модата и с удоволствие би прокарал собствена линия за тенис екипировка. Той дори имал подобен проект, за който обаче не искал да говори на ранен етап.

Запитан дали му харесва мястото на червения килим, Григор отговаря: "Харесва ми да стоя далеч от света на този червен килим освен ако не се налага да го правя задължително".

Целият материал можете да видите тук!