Григор Димитров не е подал заявка за участие на последния за сезона турнир от Големия шлем US Open. Информацията потвърди за Гонг бащата на първата ни ракета при мъжете Димитър Господинов. Хасковлията въобще не е подавал документи за участие на турнира, който започва на 30 август и продължава до 12 септември.

Григор Димитров държи да играя на други надпревари, като в програмата му влизат турнири от фючърс сериите само в Европа – първо в Испания, след това в чалънджър състезанието в Сан Себастиян и Женева, като на него влиза директно в основната схема. Според tenniskafe.com на въпросния турнир с награден фонд 30000 евро той е със сериозни шансове да бъде дори поставен.

В същото време пък Цветана Пиронкова, която е в момента в Копенхаген, има вариант за първи път в кариерата си да е поставена в турнир от Шлема.

Това може да стане на US Open, той като пловдивчанката е под № 34 в света, а първите 32 получават правото да се поставени. До 23 август Пиронкова за целта трябва да дръпне с две позиции в световната ранглиста с изявите си в Дания и Ню Хейвън.