Григор Димитров и Цветан Михов надделяха над Бенжамен Балре и Гийом Куяр в мача на двойки със 7:5, 6:3, 6:4.и дадоха аванс на България от 2:1 победи срещу Монако от първия кръг в група 2 на зона Европа/Африка на турнира по тенис за купа "Дейвис".

20-годишният Михов направи впечатляващ дебют и помогна на лидера на тима Димитров за успеха след 2:07 часа игра в столичната зала "София".

"Взехме много важна победа, която ни дава психологическо предимство преди утрешните срещи на сингъл. Това беше първа наша изява с Цецо на двойки при мъжете, но още от малки като деца и юноши сме играли доста пъти заедно. Днес той дебютира и се представи чудесно. За мен беше огромно удоволствие да играя с него", коментира 19-годишният Димитров.

"Не мога да кажа кой ни беше най-тежкият момент в мача. Имаше топки, които не изиграхме така, както искахме, но като цяло бяхме много концентрирани и направихме силен мач. Искам специално да благодаря на публиката, която ни подкрепяше през цялото време", допълни той, цитиран от БТА.

Цветан Михов не скри радостта си от победата в първия си мач за България.

"От малък мечтая да играя за България за купа "Дейвис" и това се сбъдна днес. Изключително съм щастлив. Искам да благодаря на Огнян Илиев и на федерацията за гласуваното ми доверие, както и на Григор Димитров, който е огромен авторитет в нашия мъжки тенис. Естествено не мога да пропусна и публиката, която беше с нас през цялото време", каза Михов.