Първата ракета Григор Димитров даде интервю на Барбара Шет от „Евроспорт“. Българинът, който от няколко дни е в Париж, говори за участието си на предстоящото Открито първенство на Франция по тенис.

Григор, твоята кариера определено върви по план. Вече си 15-и в света, или 14-и... Би трябвало да си щастлив от развитието си?
- Да, така е. Аз също не знам кой номер съм ранглистата в момента. Не беше лесно, имах моменти на върхове и падения в кариерата ми, сблъсках се с доста предизвикателства, за да стигна до това ниво. Сега вече се чувствам по-уверен, а в колкото по-големи двубои участвам, толкова повече опит трупам.

Преди 20 години Матс Виландер и Майкъл Ченг спечелиха турнири от Големия шлем когато бяха едва на 18. Мислиш ли, че сега е възможно подобно нещо?
- Сега е много трудно да се стигне до втората седмица. Определено е много по-трудно, играта се промени много.
Момчетата станаха по-здрави, по-издръжливи, всичко се промени. Днес трябва да работиш много и да се възползваш от всяка възможност, която се открива пред теб.

Колко много ти помогна Роджър Рашийд? Знаем, че той е голям мотиватор, а освен това е позитивен човек.
- Преди всичко той е страхотен човек.

Да, австралиец е...
- Да, австралиец е, не много хора го харесват. Той наистина ми помогна много за краткото време, в което сме заедно. Няма дори година. Той е много различен, има различен манталитет, но винаги е до мен и мога да разчитам на него. Чувството да имаш такъв човек до теб е страхотно.

Кой може да направи повече лицеви опори от вас двамата?
- Определено той, аз все още съм далеч от нивото му.

Какви са целите ти за Откритото първенство на Франция?
- Откритото първенство на Франция е труден турнир, един от най-трудните за мен...

Защо?
- Не знам защо, винаги съм се чувствал малко странно. Определено съм позитивно настроен. Имам опит в този турнир и се надявам, че ще се справя добре и ще зарадвам публиката.